De Middellandse Zee in grandeur

Aan boord stappen via een rode loper? Dat moet een Seabourn-cruise zijn. Met vertrek in de haven van Athene, wordt dit een ultraluxury cruise op de Middellandse Zee.

Luxe en ruimte
Seabourn Encore is een modern boetiekschip met maar 300 suites. Aan boord van het luxueuze state-of-the art-cruiseschip ademt alles luxe en ruimte uit. Het interieur kan best omschreven worden als modern en chic. De suites zijn ruim, met badkamers zoals in de beste hotels. Het ochtendritueel om, gehuld in een extrazachte badjas, elke dag een andere unieke plek te begroeten vanaf het privébalkon, is uniek. Daar kan geen enkel hotel aan tippen.

Zoals het hoort is er ook een mooi zwembad met veel ruimte om en tussen de ligzetels. Aan dek is het nooit druk, behalve op een feestelijke avond waarbij natuurlijk de beste champagne en kaviaar hoort.

Een diner buiten, onder een zwoele sterrenhemel? Een luxeavond in het restaurant van Michelin-chef Thomas Keller? Genieten van de Oosterse vriendelijkheid in het sushirestaurant? Het is fijn om de vrijheid te hebben om te kiezen, elke dag opnieuw. 

Route
De cruise vertrekt op 7 augustus vanuit Piraeus richting Kreta. Het anker wordt uitgegooid bij Agios Nikolaos, een Venetiaans dorp in de Mirabellobaai. Witte huizen, tavernes, cafés en winkeltjes en eventueel het verkennen van het Lassithiplateau of het paleis van Koning Knossos nodigen uit om optimaal van je vakantie te genieten. Of wat dacht je van de ongewone uitstap met rijke geschiedenis naar het Spinalonga-eiland en zijn Venetiaanse vesting?

In Patmos staat de versterkte burcht en het klooster van St. John als een kroon op de heuvel van Chorà, de topattractie van dit kleine eiland. Verdwaal in de smalle straten, tussen de witgekalkte huizen en de paarse bougainvilles of bezoek de haven en de lokale restaurants, waarvan sommige tafels op het strand hebben. Greek salad, tzatziki, gegrilde inktvis, soutzoukakia… Dit is Griekenland op zijn best.

Het hoogtepunt van de reis is de stop in Kusadasi, Turkije. Het schip blijft tot middernacht liggen voor de fameuze ‘Evening in Ephesus’. Deze historische UNESCO-site wordt tijdens de Evening in Ephesus exclusief toegankelijk gemaakt voor de Seabourn-gasten. Terwijl hapjes en lokale wijnen worden geserveerd, speelt een muziekensemble, met als decor de ruïnes in het licht van de zonsondergang. Een kippenvelmoment, zeker als dan ook de maan aan de horizon verschijnt. 

Cesme was ooit de belangrijkste handels­haven die het eindpunt was van de zijderoute.  Seabourn zorgt voor gidsen om samen met hen deze historische stad te ontdekken.

Eilandhoppen in Griekenland? Dat kan niet zonder Mykonos, het meest mondaine van alle eilanden. Hier zit de beau monde, de kunstenaars, de hipsters… De witte huisjes, de boetiekjes, de smalle straten, de mooie mensen en de fijne restaurants: de positieve vibe van dit eiland is niet te ontkennen.

De dag voor de ontscheping (in Piraeus) legt Seabourn Encore nog aan in Skiathos, een eiland niet zo heel ver van Athene. Je kunt er een stranddag van maken, in de groenblauwe wateren en het fijne zand van Koukounaries Beach. Een alternatief is het vissersdorp Katigiorgis, met strand en fijne tavernes. Een laatste Griekse lunch of mezze met een glaasje ouzo?

> Bezoek www.seabourn.com

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.