UZ Gent opent polikliniek voor coronapatiënten

Het UZ Gent opent een nieuwe polikliniek waar patiënten met COVID-19 en een verhoogd risico op een ernstig verloop van de ziekte opgevolgd worden. Zo wil het ziekenhuis de huisartsen en de spoedgevallendienst ondersteunen. 'We hebben een nieuwe container geplaatst vlak bij de spoedgevallendienst", zegt infectioloog Marie-Angélique De Scheerder. "We kunnen de patiënten snel naar spoed verwijzen voor verder onderzoek of een opname. En de patiënten blijven gescheiden van andere patiënten in het ziekenhuis, zodat het besmettingsrisico minimaal blijft."

In de polikliniek volgt het UZ Gent patiënten met COVID-19 na hun ontslag uit het ziekenhuis verder op. Daarnaast verwijst de spoedgevallendienst mensen door die hoogstwaarschijnlijk COVID-19 hebb en en een verhoogd risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte, maar niet opgenomen moeten worden. "We willen ook hun ziekteverloop van nabij volgen, zodat we snel kunnen ingrijpen als dat nodig blijkt."

Bij patiënten die ontslagen werden uit het ziekenhuis, bepaalt de longarts of en wanneer ze contact moeten opnemen met de poli. "Ze moeten daarbij niet per definitie naar de poli komen, we volgen hen in de mate van het mogelijke op via telefonische raadplegingen. Ook de patiënten die de spoedgevallendienst naar ons verwijst, bellen we op."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.