Tijdelijke opnamestop in Heilig Hartziekenhuis in Lier

Het Heilig Hartziekenhuis in Lier heeft beslist om een tijdelijke opnamestop in te voeren en om alle niet-dringende zorg tijdelijk uit te stellen. De maatregel komt er door het toenemend aantal patiënten en zorgmedewerkers met een coronabesmetting. Alle medewerkers zullen dit weekend ook preventief gescreend worden op het coronavirus.

Ondanks alle preventieve maatregelen die het ziekenhuis nam om de verspreiding van het coronavirus te beperken, werd toch een stijging gedetecteerd van het aantal patiënten en personeelsleden met een besmetting door het coronavirus.

Om hun veiligheid optimaal te kunnen garanderen, besliste de crisiscel van het ziekenhuis - in samenspraak en met ondersteuning van de Federale gezondheidsinspectie - om meteen een opnamestop in te lassen voor het hele ziekenhuis en om ook alle niet-dringende zorg tijdelijk uit te stellen. De spoedgevallendienst blijft wel gewoon geopend. Er werden afspraken gemaakt over eventuele transfers naar andere ziekenhuizen binnen het Briant-ziekenhuisnetwerk.

In samenwerking met het UZA, onder leiding van prof. Hans, organiseert het Heilig Hartziekenhuis dit weekend een COVID-screening van het hele personeelsbestand en van alle patiënten die momenteel verblijven in het ziekenhuis.

"Door deze drastische maatregelen in te voeren verkrijgen we op zeer korte termijn een accuraat beeld van de besmettingen en kunnen we op een veilige en efficiënte manier verdere zorg organiseren" zegt Stefaan Vansteenkiste, algemeen directeur. "Uiteraard blijven we uiterst waakzaam en staan we paraat om snel bij te sturen waar nodig."

Het ziekenhuis neemt contact op met patiënten als hun geplande afspraak niet kan doorgaan. Patiënten hoeven zelf niet te bellen, zo blijven de telefoonlijnen vrij voor andere dringende oproepen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.