Sterfgevallen in Vlaamse wzc's van voor 1 april nog niet opgenomen in cijfers (Sciensano)

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus in ons land zal de komende dagen mogelijk nog enkele forse sprongen maken. In zijn uitgebreid dagelijks rapport over COVID-19 wijst Sciensano, het federaal onderzoekscentrum, erop dat "een aanzienlijk aantal sterfgevallen in woonzorgcentra in Vlaanderen" van voor 1 april nog niet is opgenomen in de cijfers. "Deze correcties moeten nog worden uitgevoerd", is te lezen in het rapport.

Dinsdag meldden de interfederale woordvoerders 403 sterfgevallen, wat het totaal voor ons land op meer dan 2.000 bracht. Van die 403 nieuwe sterfgevallen zijn er 162 de voorbije 24 uur gemeld. De 241 andere overlijdens deden zich voor in Vlaamse woonzorgcentra tussen 1 en 4 april.

De sterfgevallen in Vlaamse woonzorgcentra worden vanaf 6 april wel systematisch, zij het met een vertraging van twee dagen, toegevoegd. De overlijdens in Brusselse en Waalse woonzorgcentra werden eerder al opgenomen.

Van de 241 overlijdens in de Vlaamse rusthuizen zijn leeftijd en geslacht momenteel niet bekend. "Ze worden ingedeeld volgens de datum van kennisgeving van het overlijden aan de regionale overheid", is nog te lezen in het rapport.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.