Politiezone BoDuKaP brengt hulde aan Imeldamedewerkers

Ruim een maand na de vaststelling van de eerste Covid-19 positieve patiënt verzorgen we in het Imeldaziekenhuis ruim 80 coronapatiënten. De voorbije maand was er één van reorganisatie, proactiviteit, interdisciplinair samenwerken maar vooral van grote solidariteit en warme zorg.  Het politiecorps van BoDuKap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) zet deze solidariteit vanavond 9 april in de kijker.

Vanavond hullen een aantal politievoertuigen van het politiecorps BoDuKaP het domein van het Imeldaziekenhuis in blauw zwaailicht. Omstreeks 19.50 uur vertrekken ze aan de hoofdingang om vervolgens langs de CoVid-19-diensten RCU1 en RCU2 richting Spoedgevallen te rijden. Daar zullen ze halt houden en applaudisseren voor onze medewerkers. Daarna rijden ze rond het ziekenhuis om ook de andere RCU-afdelingen een hart onder de riem te steken.

Teken van solidariteit

“Op RCU4 verzorgen we geriatrische CoVid-19 patiënten.” zegt Tim De Cuyper, hoofdverpleegkundige. “Voor onze zorgverleners is het momenteel erg zwaar omdat onze geriatrische coronapatiënten vaak de klok rond verzorging nodig hebben. Bovendien dient alles nu te gebeuren in beschermende kledij. Dit warme eerbetoon is een dikke pluim en doet deugd voor al onze zorgverleners.”

Voor onze patiënten zijn dergelijke acties vaak een emotionele opsteker. “Ook voor onze patiënten is dit een bijzonder moeilijke periode. Ze kunnen momenteel geen bezoek ontvangen. En dat is niet altijd even gemakkelijk voor hen om te begrijpen. De eenzaamheid sluipt er bij sommigen dan ook in dus wat verstrooiing is voor hen zeker welkom.”

Marcus Bellekens, commissaris: “Het is een bijzondere tijd voor iedereen. Vaak staan wij als politiezone het dichtst bij de realiteit en op de eerste lijn. Dit maal zijn het echter onze ziekenhuizen en woonzorgcentra die erg onder druk staan en alle steun verdienen voor hun constante inzet in deze moeilijke periode.  Zeker ook het Imeldaziekenhuis in Bonheiden waar sinds het begin van deze crisis heel wat patiënten met het coronavirus verzorgd worden. Zij zijn altijd een belangrijke partner geweest voor onze politiezone en in deze tijd meer dan ooit.

Deugddoend

Overal ontstaan er spontane acties om hulpverleners, artsen en verzorgend personeel te steunen. Daar willen wij als politiezone graag aan meewerken, vanuit onze dankbaarheid voor hun inzet en onze goede samenwerking. In tijden als deze lijkt het ons bijzonder nodig dat er positieve signalen zijn die hoop geven. Het is een teken van verbondenheid. Alsook dat we allemaal samen moeten blijven werken om deze periode goed door te komen.”

Die solidariteit wordt ook bij onze verpleging gevoeld. “We vinden zo’n acties erg fijn en we appreciëren deze zeker. Het is deugddoend te zien hoe zovelen ons steunen, de spandoeken en witte vlaggen die we zien op de weg naar en van het werk zijn hartverwarmend. Ook deze actie door het politiekorps BoDuKap geeft ons extra motivatie, we zijn allemaal uit dezelfde gemeentes en kennen elkaar vaak persoonlijk. Maar ook de politiekorpsen zelf dragen in deze tijd hun steentje bij en wij zijn ook solidair met hen.” zegt Christel Van De Mergel, hoofdverpleegkundige op de triageafdeling Spoed.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.