Poets, wederom poets: huisartsen slaan terug voor toenemende rompslomp

Nederlandse huisartsen hebben net zoals hun Belgische collega's meer dan hun buik vol van de toenemende administratieve mallemolen. Ze vonden een originele manier om te protesteren: de aanvragende instantie van formulieren zélf een aanvraagformulier laten invullen...

De actie wordt gesignaleerd door de Nederlandse huisarts Derk Runhaar die zelf verwijst naar collega Rinske van Goor. Zij ligt immers ten grondslag van het formulier. dat ze in haar frustratie ontwikkelde "om de berg niet te stoppen bureaucratie en administratie".

Dus was het gepaste antwoord om een formulier retour te sturen naar instanties die maar blijven vragen om een veelvoud aan onnodige informatie. "Laat dit een ludieke actie zijn om ook bij dit soort partijen het besef te krijgen dat het moet stoppen met de oneindige brei aan administratie. Plagiaat wordt zeer aanbevolen!!", klinkt het ludiek.

Collega's kunnen het formulier hier downloaden. Een ideetje voor onze syndicaten?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Greta BOLLE

    11 maart 2022

    schitterend... taal misschien aan te passen aan de Belgische realitiet... . Te gebruiken !!!!
    tot nutoe tekende ik dergelijke brieven met Kafka

  • Boudewijn DE WILDE

    10 maart 2022

    Ik wed dat ik elke Nederlandse huisarts kan luid gillend op de vlucht jagen met de verkleutering die Belgische huisartsen gedwee laten over zich gaan . Onze realiteit is nog vele malen erger . Om een medicamentje uit 'hoofdtuk 4 ' te MOGEN voorschrijven dienen wij een minimum van X elektronische aanvragen per jaar te doen om onze accreditering niet te verliezen. Bij het invullen van zo'n elektronische aanvraag moet op een bepaald ogenblik een soort kopie van het elektronisch formulier gedownload worden ,vanop een plaats waar dat formulier niet aanwezig is . (Intussen legde ik al een database aan van zo'n honderdtal verschillende dergelijke formulieren zodat ik het kan terugvinden). Dit dient afgedrukt , manueel ingevuld , gehandtekend en gestempeld en dan terug gescand worden . Doordat het als beeld wordt ingescand is het dan te groot om als bijvoegsel bij het elektronisch formulier te voegen .(voor diegenen die het nog niet zelf gevonden hebben, scan het in pdf formaat) . Deze procedure dient ieder jaar herhaald....
    Laat die Hollanders maar eens met een sterker verhaal komen van administratieve pesterij...

  • Frederik CEULEMANS

    10 maart 2022

    goed zo!! en volhouden Collega's !

  • Jan PIRYNS

    10 maart 2022

    Schitterend. Doet mij denken aan de actie Zaadpluis van veel jaren geleden.

  • Adinda DE POORTER

    10 maart 2022

    PRACHTIG !!!

  • Katrijn VERHAEGHEN

    10 maart 2022

    Schitterend ????of er oren naar is… laat ons hopen