Brussels Sint-Pietersziekenhuis haalt meer dan 4 miljoen euro aan giften op

Het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis heeft iets meer dan 4 miljoen euro aan giften opgehaald voor de opening van een tweede dienst intensieve zorgen om COVID-19 te bestrijden. Dat laat de Koning Boudewijnstichting, beheerder van het project, weten. De nieuwe dienst intensieve zorgen kon vorige vrijdag al geopend worden.

Een tiental dagen geleden lanceerde het UMC Sint-Pieter een oproep tot giften om tijdens deze coronacrisis haar dienst intensieve zorgen uit te breiden met een tiental plaatsen en de noodzakelijke beademingstoestellen aan te kopen. De giften stroomden binnen en de kaap van 4 miljoen werd gerond. Meer dan voldoende en dus sluit het Sint-Pietersziekenhuis haar oproep tot giften af.

"Uit solidariteit vragen wij toekomstige schenkers andere ziekenhuizen van het netwerk Iris te ondersteunen of het Fonds voor solidaire zorg gelanceerd door de Koning Boudewijnstichting", zegt Philippe Leroy, algemeen directeur van het UMC Sint-Pieter. Dankzij de giften werd op vrijdag 27 maart al een tweede dienst intensieve zorgen ingehuldigd. Er werd ook al een bestelling geplaatst voor de komst van nieuwe, extra beademingstoestellen. Die bestelling is vertraagd, maar er werden meteen oplossingen gevonden.

"Wij gaan met dezelfde vastberadenheid door. Wij kregen meerdere beademingstoestellen in leen, er zijn andere leveranciers aangesproken, andere beademingstoestellen werden door onze ingenieurs aangepast en functioneel gemaakt om dit project te kunnen verwezenlijken", legt Leroy uit.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.