Ook Iriscare versnelt vaccinering personeel Brusselse zorginstellingen

Om de vaccinatiecampagne sneller te laten verlopen heeft Iriscare de planning voor de vaccinering aangepast, zo kondigt de Brusselse operator inzake Gezondheid vrijdag aan. De personeelsleden van de Brusselse rusthuizen en de rust- en verzorgingstehuizen zullen op die manier sneller gevaccineerd worden.

Vanaf 18 januari kunnen ook de personeelsleden gevaccineerd worden, samen met bewoners die een eerste inenting krijgen. De personeelsleden van de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen waarin de bewoners al een eerste dosis van het vaccin gekregen hebben, worden niet vergeten. Zij krijgen in de week van 25 januari hun eerste dosis, terwijl de bewoners hun tweede dosis ontvangen.

Iriscare heeft de afgelopen weken ook rusthuizen voorzien van materiaal om de vaccinatie vlot te kunnen uitvoeren, gaande van nierbekkens, afvalcontainers naalden en steriele doeken tot pleisters, een voorraad spuiten en naalden in aanvulling op de federale levering en thermometers.

De versnelling van de vaccineringscampagne komt er nadat eerder deze week Moderna als tweede vaccin een Europese toelating kreeg. Daarnaast blijkt dat een flesje van het Pfizer/BioNTech zes in plaats van vijf dosissen bevat. Bovendien maakte de Europese Commissie vrijdag bekend een akkoord te hebben met de producent van het vaccin over de verdubbeling van het aantal beschikbare dosissen tot 600 miljoen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.