Ook arbeidsartsen slaken noodkreet

Net zoals de huisartsen hebben ook de arbeidsartsen de grootste moeite om te volgen met het bijkomende werk dat de coronacrisis veroorzaakt. Dat zegt Eddie De Block, medisch directeur van Cohezio, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Arbeidsartsen worden ook ingezet om hoogrisicocontacten op te sporen en quarantaineattesten uit te schrijven.

"We verzuipen in het werk", zegt de broer van Maggie De Block. "Iedereen zit bomvol. Het vraagt enorm veel tijd en energie om alle contacten proberen op te sporen, naast het uitvoeren van ons gewoon werk. Het beleid draait volledig in de soep. Als ik dan lees hoe een firma die aan contacttracing doet, fraudeert (waar onderzoek van HLN op wees, red.), komt mijn haar recht te staan."

Het gewijzigde testbeleid zal volgens De Block weinig zoden aan de dijk brengen. "De testcode voor de tweede test geven we sowieso ook wanneer iemand belt om een eerste test af te nemen. Dat mensen nu slechts één test moeten afnemen, brengt dus weinig verandering voor ons." 

De Block lanceert een concrete oproep naar de overheid. "Waar moeten we onze prioriteit leggen? Bij onze wettelijke taken of bij de contacttracing? Want zoals het er nu aan toe gaat, verzaken we aan onze wettelijke taken."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.