Jean Hallet, gewezen voorzitter van Christelijke Mutualiteit, overleden

Jean Hallet, de gewezen algemeen secretaris en nadien voorzitter van de Christelijke Mutualiteit (CM), is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon zaterdagavond aan Belga gemeld.

Hallet, die werd opgevolgd door Marc Justaert, stond gedurende 30 jaar aan het hoofd van de CM. Verder was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Université catholique de Louvain, de RTBF en van het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding (nu Unia). 

De CM betuigt zondag haar innige deelneming aan familie en vrienden en bedankt hem voor "zijn enorme bijdrage aan de organisatie, haar leden en aan onze gezondheidszorg. Zijn hele carrière heeft Jean Hallet gestreden tegen sociale ongelijkheid. Hij heeft altijd bijzonder veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid tot kwaliteitsvolle zorg voor alle mensen", aldus CM-voorzitter Luc Van Gorp. 

"Naast zijn deelname aan de onderhandelingen voor de allereerste wet die aan de ziekenfondsen een specifiek statuut toekende, zal Jean Hallet vooral herinnerd worden voor zijn rol in het ontstaan van de ziekte- en invaliditeitsverzekering. Hij mag daarbij ongetwijfeld als een van de grondleggers beschouwd worden", aldus een persbericht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.