Huisarts aan het woord: Carole Teucq

We ontmoeten dokter Carole Teucq in Feluy, een dorp in het noorden van Henegouwen, gelegen tussen de Sennette en de Samme. Dokter Teucq is een jonge mama, pas afgestudeerd aan de UCL. Samen met drie jonge artsen is ze bij FeluyMed aan de slag als huisarts, een volgens haar veelzijdige en dankbare job.

Dokter Teucq werd geboren in Manage, vlak bij La Louvière, als dochter van twee artsen. Zelf zou ze nooit aan geneeskunde beginnen, omdat ze wat meer van het leven wilde genieten dan haar ouders, en vooral dan haar papa, die ook huisarts was maar intussen overleed. “Maar toen kwam ik in het zesde middelbaar en besefte ik dat ik een job wilde doen met sociaal contact én een wetenschappelijke achtergrond, zonder dat ik opgesloten zat in een kantoortje achter een computer. De geneeskunde heeft me dus ingehaald… En daar heb ik vandaag absoluut geen spijt van.”

> Wenst u hierover meer te lezen, dan verwijzen wij u graag naar de integrale tekst.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.