FOD Volksgezondheid bevraagt u over werkomstandigheden

Via een vragenlijst gericht naar huisartsen wil de overheid (FOD Gezondheid)  informatie inwinnen over de planning van het medisch aanbod.

Een eerste scherm vertoont al vreemde capriolen, want na selectie van de taal (Nederlands) om de vragenlijst in te vullen, is het eerste wat we zien het Franstalige logo van de FOD. Dat komt geregeld terug bij het invullen van nieuwe vragen. Niet erg netjes tegenover de Nederlandstalige respondenten.

Vervolgens wordt het opzet uitgelegd. Het doel van deze studie is om zoveel mogelijk informatie verzamelen over de essentiële elementen binnen het doktersberoep en binnen de inschatting van wat het voltijds equivalent van een arts in België inhoudt. De antwoorden moeten helpen om de behoefte aan artsen in België beter te kunnen plannen.

Blijkbaar is de federale overheid er dus ook van overtuigd dat die planning momenteel niet je dat is. Rijkelijk laat, maar beter laat dan nooit.

 De vragenlijst werd op verzoek van de Planningscommissie van de FOD Volksgezondheid uitgevoerd door IM Associates.

 U moet hier wel even de tijd voor nemen, want de vragen beantwoorden kost zowat 45 minuten van uw (arbeids)?tijd. Weliswaar kunt u op elk moment pauzeren. De vragenlijst moet ten laatste op 24 oktober worden ingestuurd.

Hierbij de link.

> Wetsontwerp artsenquota afgekraakt door Vaso en VAV

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.