Eerste vaccinatiecentrum in Brussel opent op 2 februari

Het eerste vaccinatiecentrum van het Brussels hoofdstedelijk gewest opent op dinsdag 2 februari in het Pacheco Center, in het centrum van de stad. Dat kondigt de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie aan.

Intussen schiet de vaccinatiecampagne in de Brusselse woonzorgcentra goed op, zegt de GGC. Meer dan 12.700 ouderen in 137 Brusselse woonzorgcentra kregen al een inenting. Daar komen nog eens acht Vlaamse woonzorgcentra op het domein van de hoofdstad bovenop. Ongeveer 86 procent van de bewoners kreeg al een eerste dosis vaccin, samen met 28 procent van het personeel. Deze week wordt alle mensen die in de week van 5 januari een eerste inenting kregen een tweede dosis toegediend.

In de Brusselse ziekenhuizen zijn vorige week 8.300 dosissen uitgedeeld aan werknemers op de spoeddiensten, de intensieve zorg en de COVID-afdelingen. Meer dan 2.300 personeelsleden kregen al een eerste dosis vaccin. In totaal zijn 16.074 mensen in de hoofdstad gevaccineerd, goed voor 1,3 procent van de Brusselse bevolking.

Na de woonzorgcentra en de ziekenhuizen is het in principe de beurt aan de eerstelijnszorg en de collectieve zorginstellingen. Daarna openen overal in het land vaccinatiecentra om 65-plussers, mensen met een aandoening en uiteindelijk de brede volwassen bevolking te vaccineren.

In Brussel opent het eerste centrum op 2 februari n het Pacheco Center. Andere centra worden volop klaargestoomd en zullen kunnen openen van zodra de vaccins beschikbaar zijn, verzekert de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.