IT-bugs en praktijkpremies: dr. Bacquelaine bevraagt de minister in de Kamer

De problemen met het eHealth-platform werden onlangs aangekaart via een parlementaire vraag van Daniel Bacquelaine aan minister Frank Vandenbroucke tijdens een plenaire zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Na de discussies tussen GBO/Kartel en de MR-fractie in de Kamer had dr. Bacquelaine het expliciet over de geïntegreerde praktijkpremie en vroeg hij de minister of er plannen waren om een soort moratorium in te voeren op de toekenning van deze premie.
Kamerlid Daniel Bacquelaine (MR) vroeg minister Frank Vandenbroucke naar de problemen die zorgverleners ondervinden met de digitalisering, in het bijzonder de problemen met het eHealth-platform.
Dr. Bacquelaine onderstreepte de negatieve impact van deze problemen op de werktijd van artsen en de zorgkwaliteit, en stelde vragen over de oplossingen op korte termijn die de minister voor ogen had, of er een tijdschema bestond voor deze verbeteringen, de evaluaties die aan de gang zijn, het doktersoverleg en de specifieke kwestie van de geïntegreerde praktijkpremie voor het gebruik van digitale hulpmiddelen.
In zijn antwoord schreef minister Vandenbroucke de recente storingen toe aan stabiliteitsproblemen bij Atos, de IT-leverancier van de ziekenfondsen. Hij zei dat er onmiddellijk maatregelen waren genomen om de gevolgen te beperken en dat er een grondige analyse van de incidenten werd uitgevoerd om de robuustheid en stabiliteit van het eHealth-systeem te verbeteren.
Er zal een actieplan worden gepresenteerd om het eHealth-platform te versterken.
Inzake de geïntegreerde praktijkpremie verzekerde Vandenbroucke dat niemand gestraft zou worden. Om ervoor te zorgen dat de belofte van de minister wordt omgezet in daden, zal GBO/Kartel vragen om het moratorium op de geïntegreerde praktijkpremie op te nemen in de medicomut.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.