Hackers Europees Geneesmiddelenbureu EMA bekeken documenten Pfizer over vaccintest 

Bij de cyberaanval op het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn documenten van Pfizer over de tests van het coronavaccin van dat bedrijf ingezien. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf gisteren in een verklaring bekendgemaakt.

Volgens Pfizer heeft het EMA laten weten dat de aanval geen gevolgen heeft voor de tijdlijn voor goedkeuring van het vaccin.

Het EMA meldde de cyberaanval gisterenmiddag. Het is nog niet duidelijk wie er achter zit en hoe de kraakpoging is uitgevoerd. Het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie is betrokken bij het onderzoek naar de cyberaanval.

Omdat het EMA geen details gaf over de aanval was niet duidelijk of er gegevens zijn gestolen. Pfizer laat nu wel weten dat er documenten zijn ingezien. Volgens de farmaceut zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat inbrekers de gegevens van deelnemers aan het vaccinonderzoek hebben buitgemaakt.

> Lees ook: EMA gehackt

> Lees ook: interview met topman EMA

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.