Coronavirus - Luxemburger die via België reisde, waarschijnlijk besmet met coronavirus

Het Groothertogdom Luxemburg heeft waarschijnlijk zijn eerste coronageval. Het gaat om een man van in de veertig, die op reis was geweest in Italië en via de luchthaven van Charleroi naar Luxemburg is teruggekeerd. Dat heeft de Luxemburgse minister van Volksgezondheid, Paulette Lenert, bekendgemaakt.

De besmetting is vastgesteld bij een eerste test. Een tweede test, die wordt uitgevoerd in Rotterdam, moet zekerheid geven, aldus de autoriteiten. Het resultaat van die tweede test zou zondag bekend zijn. De man, die zich zelf ter controle aanbood, zou voorlopig niet ernstig ziek zijn.

Er wordt nu in kaart gebracht met wie de patiënt allemaal contact heeft gehad. Hij is samen met zijn gezin in isolement geplaatst in het ziekenhuis, maar zijn gezinsleden vertonen voorlopig geen symptomen. Andere familieleden werden uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

In het Groothertogdom Luxemburg zijn tot nu toe zowat vijftig mensen getest op het coronavirus, aldus de Luxemburgse zender RTL op zijn website.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.