Bijna 7 miljoen euro ingezameld bij 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Bij de dertiende editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker is  6.925.500 euro ingezameld. Dat laat de organisatie zondagavond weten.

Bij de actie kwamen 1.251 fietsteams in actie. Samen zamelden ze ongeveer een miljoen euro meer in dan vorig jaar. Sommige fietsteams zamelden meer in dan het verplichte startgeld, waardoor het bedrag de komende weken nog zal oplopen.

In de nationale pelotons kwamen 1.161 teams aan de start. Zij brachten elk minstens 5.500 euro startgeld in. Vier dagen lang fietsten ze van Mechelen naar een andere stad en weer terug. Het ging dit jaar om Glabbeek, Aalst, Pelt en Oostkamp.

Het internationale peloton bestond uit 90 fietsers. Zij fietsten vanuit Nancy in Frankrijk naar Mechelen en zamelden daarmee minstens 6.000 euro startgeld in. 

Met de 1.000 km zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor kankeronderzoek. Een commissie van patiënten en ex-patiënten en hun naasten beslist mee welke onderzoeken precies financiering krijgen. Het moet gaan om onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt en waarvoor onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. 

Volgend jaar vindt het evenement opnieuw plaats tijdens het Hemelvaartweekend. Inschrijven kan vanaf donderdag 23 mei 2024 via de1000km.be.

Lees ook : Minister Van Peteghem onthult herdenkingsmunt in het teken van de strijd tegen kanker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.