Roel Van Giel (AADM): "Niet helemaal eens met weerstand tegen transversale zorg"

De zopas verstuurde brief naar medicomut-voorzitter Jo De Cock over transversale zorg kan zeker niet op de volle steun rekenen van AADM. "De ingediende projecten transversale zorg zijn zeker voor verbetering vatbaar, maar transversale zorg is zeker niet altijd per definitie multidisciplinair zoals de brief stelt. Het kabinet probeert de shift te maken en te bekijken welke projecten op basis van doelstellingen het fiat krijgen."

Van Giel meent ook dat het op dit moment strategisch niet zo goed is om meteen al te dreigen om het budget niet goed te keuren wegens de transversale lijn die wordt uitgerold. "Maar ik ben het er wel mee eens dat  ua governance vele projecten beter moeten worden uitgewerkt."

"Neem nu het project post-covid waarover nogal wat te doen was: op zich is de problematiek niet zo ingewikkeld, want door een pseudonomenclatuurnummer in te brengen kun je dat snel regelen."

Maar nogmaals: er zijn zeker zaken in de transversale-zorprojecten die voor verbetering vatbaar zijn zoals de brief het zegt. De doelstelling van een dergelijk project kan trouwens ook door een monodisciplinair traject gehaald worden."

> Ook andere prioriteiten dan transversale zorg (Bvas)

> Niet blind alles aan transversale zorg besteden (Kartel)

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.