Quebec: wetsvoorstel om bevoegdheden van apothekers uit te breiden

Na gespecialiseerde verpleegkundigen en mondhygiënisten wordt nu ook het vakgebied van apothekers uitgebreid om de inwoners van Quebec beter van dienst te zijn”, aldus Danielle McCann, minister van Volksgezondheid.

De Association Québécoise des Pharmaciens Propriétaires (AQPPP) was blij met dit initiatief en herinnerde ons eraan dat “het succes van wat we vandaag ondernemen, afhangt van bepaalde positieve voorwaarden”.

Het belangrijkste doel van het wetsvoorstel? Apothekers in staat stellen vaccins voor te schrijven en toe te dienen, en hen de kans geven om bepaalde geneesmiddelen voor te schrijven in noodsituaties.

Andere taken omvatten ook: het wijzigen en uitbreiden van bepaalde voorschriften, het vervangen van het voorgeschreven geneesmiddel door een ander geneesmiddel, ook al behoort het niet tot dezelfde therapeutische subklasse, het voorschrijven en interpreteren van laboratoriumtests, maar ook elke andere test, om de geneesmiddelentherapie op te volgen.

Het wetsvoorstel bepaalt ook dat apothekers de fysieke en mentale toestand van een patiënt mogen beoordelen om een juist gebruik van de geneesmiddelen te garanderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.