Controleartsen verzuipen zelf in het werk

De adviserend artsen van de mutualiteiten moeten langdurig zieken opnieuw aan de slag krijgen, maar ze zien het zelf ook niet meer zitten. Dat bericht De Standaard woensdag.

De federale regering zet zwaar in op re-integratietrajecten om langdurige zieken weer naar werk te begeleiden. In zo'n traject gaat een bedrijfsarts of een controlearts van het ziekenfonds in samenspraak met de langdurig zieke op zoek naar een job die hij of zij wél nog kan uitvoeren, al dan niet deeltijds. 

Het probleem: de adviserend artsen van de mutualiteiten kunnen het niet meer bolwerken. "Er zijn te weinig artsen, er is onvoldoende administratieve ondersteuning, de informatica loopt mank en er zijn eindeloze registraties", stellen de artsen in een gezamenlijk manifest aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Volgens De Standaard gaat het zover dat steeds meer artsen van de mutualiteit op dit moment zelf thuis zitten of dreigen uit te vallen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.