Wallonië naar zeven ziekenhuisnetwerken

"We evolueren waarschijnlijk naar 7 netwerken in Wallonië", aldus de gewestelijke minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS), toen ze werd ondervraagd door het Waalse parlementslid Laurent Heyvaert (Ecolo) in de commissie van het Waalse parlement.

"Op dit moment ronden ziekenhuizen bezig de netwerken af. Volgens mijn informatie zouden de raden van bestuur van 2 of 3 ziekenhuizen de komende dagen nog moeten beslissen", aldus de minister.

"Waarschijnlijk zijn we op weg naar 7 netwerken op het grondgebied van het Waalse Gewest, waarbij twee universitaire ziekenhuizen zullen worden ingeschakeld. En die netwerken moeten ook worden goedgekeurd door de minister van de Federatie Wallonië-Brussel die bevoegd is voor de universitaire ziekenhuizen, Valérie Glatigny. Een ander heeft te maken met de ziekenhuizen in de Duitstalige Gemeenschap en zal moeten worden goedgekeurd door de bevoegde minister," voegde ze eraan toe.

Volgens Christie Morreale is er ook een gezamenlijke accreditatie gepland voor verschillende netwerken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, voor zover de ziekenhuizen van deze netwerken onder de accreditatiebevoegdheid van het Waals Gewest, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Franse Gemeenschap vallen.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.