In memoriam Marc van Impe

Met droefheid vernamen wij vandaag het plotse overlijden van medisch journalist Marc van Impe (68). Marc is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwacht overleden.

Hij stond bekend als een flamboyante journalist met een scherpe en schitterende pen die in zijn typisch eigenzinnige stijl heel wat heilige huisjes in de gezondheidszorg durfde aan te pakken. Zonder aanzien des persoons en zonder een blad voor de mond te nemen.

Marc van Impe was gehuwd met neuropsychiater Anne-Marie Uyttersprot.

De jongste jaren was hij met zijn spitante stukken het uithangbord van MediQuality, maar ook elders in de medische pers liet hij zijn voetsporen na. Zijn blog ‘De Imperatief’ had als ondertitel ‘het humeur van een ervaren controversialist, een observator van de gezondheidszorg, een nog altijd actieve journalist.’

Dat laatste is nu helaas niet meer het geval, al zullen zeker heel wat van zijn bijdragen nog geruime tijd blijven nazinderen.

Marc van Impe belandde in 1971 in de journalistiek. Hij werkte bij verschillende media, maar koos in 2000 voor de medische journalistiek. Daarnaast zette hij zijn schouders onder onder meer het CVS-platform en het Vlaams Patiënten Platform en zetelde hij enkele jaren in de raad van bestuur van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ).

De redactie van De Specialist en MediSfeer en de collega’s van RMN betuigen hun deelneming aan zijn familie, vrienden, kennissen.

De afscheidsplechtigheid van Marc van Impe vindt plaats op woensdag 11 september om 11 uur in Crematorium Daelhof (Zemst).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.