Quota geneeskundestudenten - Franstalige studentenvertegenwoordiging pleit voor dynamisch kadaster

Het Comité Inter-Universitaire des étudiants en Médecine (CIUM), de organisatie die studenten geneeskunde van de Franstalige universiteiten in België vertegenwoordigt, pleit vrijdag voor een "dynamisch kadaster voor RIZIV-quota". Dit als reactie op het voornemen van de Vlaamse regering om zich niet langer te houden aan de federale quota die bepalen hoeveel artsen er elk jaar mogen bijkomen.

"Als de Vlaamse regering haar eigen quota wil, is het beter om zo snel mogelijk communautaire planningscommissies in te stellen om een nog groter onevenwicht in de federale quota te voorkomen", klinkt het. De organisatie benadrukt dat ons land in "een zorgwekkende situatie zit" en dat het meer artsen moet opleiden dan voorzien in de federale quot a. "Dit zal echter nog meer instabiliteit veroorzaken en het risico dat studenten geen RIZIV-nummer krijgen aan het einde van hun studie, zal toenemen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.