Antwerps woonzorgcentrum Lozanahof voor half jaar geschorst

De erkenning van het Antwerpse woonzorgcentrum Lozanahof is voor een half jaar geschorst. Dat zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

"Zes maanden lang zal het woonzorgcentrum geen nieuwe bewoners meer kunnen opnemen", meldt Moonens. "Dat is een ingreep die wij doen als we vaststellen dat er tekorten zijn zonder verbetering."

De schorsing moet het woonzorgcentrum de kans geven om de nodige aanpassingen door te voeren. "Bij inspecties waren er problemen met de registratie van medicatie en met het gebouw zelf", weet Moonens. "Die problemen, alsook het personeelstekort, moeten worden aangepakt."

Toch zijn er wel degelijk verbeteringen bij Lozanahof. "We zien oplossingen, maar die zijn nog niet voldoende, vandaar de schorsing", aldus Moonens. Het woonzorgcentrum krijgt nu een halfjaar van het Agentschap Zorg en Gezondheid om alle problemen op te lossen.

Lozanahof wordt voorlopig uitgebaat door het Zorgbedrijf Antwerpen, wat verbonden is met het OCMW. De stad Antwerpen bekijkt op de volgende gemeenteraad hoe ze de risico's, verbonden aan het uitbaten van woonzorgcentra, kan beperken. Partijen PVDA en Groen spreken van een "privatisering".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.