Webinar "Vallen: beter voorkomen dan genezen" - 25 april 2023

Webinar

Waar? Online

Wanneer? 25.04.2023

Wist je dat er elke seconde een 65-plusser valt wereldwijd; dat elke 11 seconden een 65-plusser wordt opgenomen op spoed na een val en dat er elke 19 minuten een 65-plusser overlijdt ten gevolge van een val? Het mag duidelijk zijn dat zo’n valpartij nare gevolgen kan hebben.

Gelukkig kan je de kans op vallen makkelijk zelf verkleinen door actief te blijven, veiligheid te verhogen én technologie in te schakelen. Toch zijn we ons vandaag onvoldoende bewust van de rol, die technologie en innovatie kan opnemen bij valdetectie, -analyse en -preventie. Met deze 12de Week van de Valpreventie, lijkt het ons een ideale gelegenheid om hier vanuit onze Voka Health Community dieper op door te gaan en dit op het elan van onze paper “Preventie met impact”

Tijdens het webinar “Vallen: beter voorkomen dan genezen” op dinsdag 25 april bekijken we enerzijds hoe innovatie en technologie het welzijn van ouderen kan verbeteren, hen een grotere onafhankelijkheid kan bieden en de levenskwaliteit kan verhogen. Anderzijds tonen we vanuit zorg en industrie hoe zij hier naar kijken en vandaag al op inzetten a.d.h.v. enkele best practices.

Gastsprekers zijn o.a. Lieven De Maesschalck (Thomas More) en Balder Tuts (Mintt Care).

Ben je zelf een oudere, mantelzorger, gezondheids- of welzijnswerker of actief in dit domein én benieuwd hoe we samen kunnen inzetten op een veilige omgeving thuis als in een residentiële setting? Schrijf je dan snel in voor dit webinar en wordt ondergedompeld in de unieke wereld van valdetectie, -analyse en -preventie.