Voorstelling Voka HC Paper "Preventie met impact - Gericht investeren in innovatieve preventie" - 13 februari (Brussel)

Voorstelling Voka HC Paper

Waar? Koningsstraat 154-158 1000 Brussel

Wanneer? 13.02.2023

4 grote aandoeningen – hart & vaatziekten, kanker, diabetes, en longlijden - zorgen voor 90% van de overlijdens, 85% van jaren in minder goede gezondheid en 24 miljard aan gezondheidsuitgaven. Preventie kan een sterke impact hebben op het voorkomen en verloop van deze aandoeningen. De resultaten van het preventiebeleid in ons land zijn echter bedroevend. Er zijn aanzienlijke inspanningen nodig om de lat van OECD – doelstellingen te halen. Het beleid is niet gericht, niet afgestemd en ontbreekt een datagedreven onderbouw. 

Kunnen we door meer en langer gezond te blijven de stijging in zorgvraag en de daling in zorgprofessionals ombuigen naar meer optimale aantallen? Waarop letten om verschillende overheden samen te brengen rond gerichte gezondheidsdoelstellingen? Kunnen we een kostenmodel ombuigen in een win-win bij zorgvragers, zorgprofessionals en -ondernemingen én de overheid? Hoe kan digitalisering en innovatie een rol spelen in preventie?

Vragen waarop we een antwoord geven bij de voorstelling van onze nieuwste HC-paper "Preventie met impact - Gericht investeren in innovatieve preventie" op maandagavond 13 februari om 18u bij Voka te Brussel.