Symposium: Welke gezondheidsdoelstellingen voor België?

Symposium: Welke gezondheidsdoelstellingen voor België?

Waar? Train World (Station van Schaarbeek), Prinses-Elisabethplein 5  1030 Schaarbeek

Wanneer? 04.12.2017 tot 04.12.2017

Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk leven in goede gezondheid. Maar om dit doel te bereiken, moet de gezondheidszorg heel wat uitdagingen trotseren: obesitas aanpakken, de bevolking meer doen bewegen, actiever preventief onderzoek voeren naar bepaalde ziekten…

Hoe kunnen we de meest gunstige omstandigheden creëren voor de Belgen om vanaf jonge leeftijd gezond door het leven te gaan? Welke gezondheidsproblemen moeten we prioritair aanpakken? Wetende dat ook andere factoren als woonomstandigheden, onderwijsniveau en sociale omgeving onze gezondheid beïnvloeden en ongelijkheden in de hand werken.

België heeft geen nationale gezondheidsobjectieven, in tegenstelling tot heel wat andere landen.  De Onafhankelijke Ziekenfondsen nodigen u uit om kennis te maken met inspirerende ervaringen uit het buitenland. Daarnaast krijgt u ook inzicht in de resultaten van een exclusieve enquête over de voorkeuren van de Belgen op dit vlak (op welke domeinen moeten de overheden inspanningen doen?).

De Onafhankelijke Ziekenfondsen trakteren u op een boeiend debat, waarin federale en regionale overheden uit de doeken doen  hoe zij zich voorbereiden op deze uitdagingen, met o.a. Pedro Facon (FOD Volksgezondheid) en Dirk Dewolf (Agentschap Zorg en Gezondheid).

Minister van  Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block geeft haar visie en opent het symposium.

Noteer dit event met stip in uw agenda!