Symposium “Ik was 20 in 2020”

Symposium “Ik was 20 in 2020”

Waar? Online

Wanneer? 02.12.2021

Covid-19 sloeg keihard toe bij iedereen, maar in het bijzonder bij onze jongeren. Wat zijn de gevolgen van de pandemie voor hun mentaal welzijn en veerkracht? Hoe kunnen overheden, zorgverleners, leerkrachten en jongerenorganisaties de impact van de psychologische problemen tijdig beperken, hulp op maat aanbieden en de gevreesde stigmatisering aanpakken?

Vinden jongeren hun weg in het labyrint van het aanbod aan geestelijke gezondheid? Is de recente investering van 200 miljoen euro door de overheid in de sector voldoende? Hoe kunnen de verzorgingsniveaus en de verschillende federale, regionale en plaatselijke initiatieven meer op elkaar worden afgesteld?

Hoe gaan we het gesprek aan met de jongeren? Welke handvaten kan de samenleving hen geven om hun mentale problemen de baas te kunnen?

Kom er mee over praten op het symposium van de Onafhankelijke Ziekenfondsen!

Dr. Kluge, director WHO gezondheidzorg Europa en Frank Vandenbroucke, minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken, zijn enkele van onze gastsprekers tijdens dit hybride event.  Geïnteresseerden kunnen live deelnemen aan het symposium of de online streaming volgen van 14u. tot 16u.30.

Praktisch:

  • Wat: Symposium "Ik was 20 in 2020"
  • Wanneer: 2 december 2021 van 14u. tot 16u.30
  • Deelname aan het symposium is gratis en de accreditering wordt ook aangevraagd voor de artsen die dit wensen. Simultaanvertaling in het Frans en Nederlands.