Sociopolis webinar: Tijd voor een U-bocht in zorg en samenleving? - 2, 9 & 16 maart 2023

Sociopolis webinar: Tijd voor een U-bocht in zorg en samenleving? - 2, 9 & 16 maart 2023

Waar? Online

Wanneer? 02.03.2023 tot 16.03.2023

Zorg, economie en samenleving zijn in crisis.  ‘Antwoorden’ in de vorm van beleid en regelgeving worden vaak aangevoeld als symptoombestrijding die de onderliggende moeilijkheden niet lijken aan te pakken. We voelen ons hierdoor vaak overgeleverd aan systemen die als niet ziend, niet horend en niet begrijpend ervaren worden.

C. Otto Scharmer, senior docent aan het Massachusetts Institute of Technology en grondlegger van het Presencing Institute, publiceerde in 2009 ‘Theory U’, een boek dat in 2013 een vervolg kreeg met ‘Leiden vanuit de toekomst’ en uitmondde in een pleidooi voor transformatie van een aantal instituten (waaronder regering, scholen, bedrijven NGO’s, banken én gezondheidszorg). Hiervoor moeten we onze aandacht ombuigen en leren kijken wat er zich vanuit de toekomst aandient.

Samen met de sprekers in deze reeks, zoeken we uit wat dit zeer concreet voor de (eigen) sectoren, zorg en economie, vandaag kan betekenen.

In samenwerking met Sylvester Productions zal deze seminariereeks live worden gestreamd en kan het dus gevolgd worden via een streamlink.

Deze reeks staat open voor iedereen. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.