Online vorming reisgeneeskunde voor huisartsen

Online vorming reisgeneeskunde voor huisartsen

Waar? Online

Wanneer? 01.07.2023 tot 01.10.2023

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen biedt een gratis online vorming preventieve reisgeneeskunde aan. In slechts 30 minuten leren deelnemers welke aspecten besproken moeten worden tijdens een reisconsulatie. Huisartsen ontvangen na deelname 0,5 accreditatiepunten algemene geneeskunde. 

De zomervakantie is gestart. Hoe kunnen artsen hun patiënten het beste voorbereiden op een gezonde reis? De gratis online vorming preventieve reisgeneeskunde van het ITG biedt de nodige handvaten om een eerste risico-inschatting te maken en om daaruit volgend advies te geven. 

Op avontuur in Thailand

De online module bestaat uit zes delen die een algemeen beeld schetsen over reisadvisering, door muggenoverdraagbare ziekten, vaccineerbare aandoeningen en tips om gezond om reis te gaan. In de casestudie ‘Op avontuur in Thailand’, doorlopen de deelnemers een reisconsult. 

“12 jaar geleden volgde ik de cursus Tropische Geneeskunde aan het ITG. Deze online vorming was een nuttige opfrissing,” zegt huisarts Adriaan Oomen.

Wanda: van Afrikaanse tekenkoorts tot zwemmersoor

Een onmisbaar hulpmiddel voor en tijdens elke reis is Wanda, de reisgeneeskundewebsite en app van het ITG. Hier vinden reizigers de laatste gezondheidsrisico’s en adviezen per land. Eens geïnstalleerd, is de app ook offline beschikbaar. Er is ook Wanda voor artsen, daarop staat specifieke informatie voor artsen die reisconsultaties geven. 

Levenslang leren

Het ITG is biedt een waaier aan opleiding in tropisch geneeskunde en internationale volksgezondheid, waaronder permanente bijscholing over specifieke onderwerpen zoals hiv, reisgeneeskunde, seksueel overdraagbare aandoeningen en goede klinische praktijken. 

Link naar de opleiding: https://dr4xmrz46b9cc.cloudfront.net/module/reisgeneeskunde-case-studie-1-nl