Let's Scale Up Care: Een studiedag over de organisatie van chronische zorg in de huisartsenpraktijk - 8 december 2022 (Antwerpen)

Let's Scale Up Care: Een studiedag over de organisatie van chronische zorg in de huisartsenpraktijk - 8 december 2022 (Antwerpen)

Wanneer? 08.12.2022

Het groeiende aantal mensen met een complexe ondersteuningsnood zet druk op de huisartsenpraktijk. Deze druk opvangen en de zorg toegankelijk houden wordt steeds moeilijker. Dit maakt de evolutie naar ‘geïntegreerde zorg’ noodzakelijk. De methoden en structuren voor deze omschakeling zijn grotendeels gekend, maar op praktijkniveau is het nog geen ‘business as usual’. Naast voldoende huisartsen en een faciliterend gezondheidsbeleid, vraagt het ook een andere organisatie van de praktijk. Huisartsen en hun team willen de zorg wel zo organiseren, maar de hectiek van alledag maakt verandering niet evident

In samenwerking met SCUBY Belgium en medemogelijk gemaakt door ebpracticenet, organiseert Domus Medica dit najaar verspreid over Vlaanderen een viertal studiedagen over de organisatie van chronische zorg in de huisartsenpraktijk. Op 8 december vindt deze plaats bij Domus Medica in Antwerpen.

Tijdens deze interactieve middag bieden we tools en tips ter ondersteuning van het veranderproces naar een meer geïntegreerde zorg voor personen met chronische ziekten. Hier gaat u samen met andere huisartsen en praktijkverpleegkundigen uit de regio mee aan de slag. We identificeren welke elementen van geïntegreerde zorg u nu al doet, wat u verder ambieert en hoe u die ambitie (in kleine stappen) kan verwezenlijken in uw praktijk.