IWC-congres 2021: Parels van kennis

IWC-congres 2021: Parels van kennis

Waar? Webinar

Wanneer? 24.04.2021

Hoe lang duurt een jaar? Dit paarlemoeren IWC-jaar duurt in elk geval langer dan aanvankelijk gedacht. Maar ons dertigjarig bestaan willen we absoluut nog vieren. Heb je inmiddels al geluisterd naar ‘Dertig jaar later’ van Johan Verminnen? Of al gesproken met collega Koen Cornelli die wàt graag vertelt over de eerste ‘inwooncursus’, nu (meer dan) 30 jaar geleden?

IWC nummer 1 in Spa, het concept was geboren: artsen volgen les, het gezin kan mee en er is tijd voor ontspanning samen. Het blijkt een unieke formule die de tand des tijds glansrijk heeft doorstaan, al hebben we wel gesleuteld aan de tijdsindeling, de inhoud en de didactiek. Ook het sociale programma kende een hele evolutie.

Het heeft iets ironisch dat de 30ste editie van dit artsencongres om medische redenen niet kon doorgaan. Intussen laten we ons niet meer door een virus verlammen. We gaan voor een uitgestelde jubileumuitgave in aangepaste versie en organiseren 5 sessies die je thuis (of waar dan ook) kan volgen. De thema’s zijn haast allemaal dezelfde gebleven: lage rugpijn, geriatrie, diversiteit en ethiek en dermatologie. Daarnaast voegen we een update toe over COVID-19 waar een epidemioloog, een viroloog en een vaccinoloog ons een actuele stand van zaken zullen geven.