Doe mee aan de 2e Belgische gezondheidshackathon!

Doe mee aan de 2e Belgische gezondheidshackathon!

Waar? Hoofdzetel van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Lenniksebaan 788A, 1070 in Brussel

Wanneer? 01.12.2017 tot 03.12.2017

Wil je mee nadenken over creatieve applicaties en innovatieve diensten op maat van de patiënt? Doe dan mee aan de beHealth Hackathon! Zowel zorgverleners, patiënten, softwareontwikkelaars en –ontwerpers als commerciële en industriële ontwerpers zijn welkom op dit unieke driedaagse evenement. 

Brussel, 12 oktober 2017 – Van 1 tot en met 3 december 2017 organiseren lifetech.brussels, de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Partena Ziekenfonds en Partenamut samen de beHealth Hackathon, een uniek evenement om digitale oplossingen rond zorgcontinuïteit uit te dokteren. Steden toegankelijker maken voor ouderen, de uitwisseling van informatie tussen zorgverleners verbeteren na een bevalling, patiënten de mogelijkheid geven om hun symptomen op te lijsten via een app, … In totaal krijgen de deelnemers aan de beHealth Hackathon een twaalftal uitdagingen voorgeschoteld.

 Maar om een kwaliteitsvolle gezondheidsapp te maken, heb je natuurlijk een multidisciplinair team nodig. Daarom zijn de organisatoren op zoek naar artsen, verpleegkundigen, patiënten, softwareontwikkelaars en –ontwerpers en commerciële en industriële ontwerpers. Samen zullen ze creatieve digitale oplossingen bedenken om de zorgcontinuïteit van de patiënt te verbeteren. Geen louter theoretische denkoefening, maar een zoektocht naar concrete antwoorden op bestaande problemen uit de dagelijkse praktijk, afgestemd op de behoeftes van zowel de patiënt als de zorgprofessionals. 

Creatieve marathon van 3 dagen
De beHealth Hackathon is de 2e gezondheidshackathon die georganiseerd wordt in België. Op vrijdag 1 december weerklinkt het startschot en 40u later stellen de teams hun oplossing en bijhorend businessplan voor. Een jury van deskundigen uit de gezondheidszorg zal de oplossingen beoordelen, onder toezicht van de investeerder, de patiënt en de toezichthouder. De winnaars krijgen niet alleen een prijs, maar ook de nodige begeleiding bij het opstarten van hun bedrijf en hun eerste commerciële activiteiten.

Wil je mee anticiperen op maatschappelijke problemen? Je steentje bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg? Of inspirerende mensen uit de zorgsector, de IT-wereld en het bedrijfsleven ontmoeten? Neem dan zeker deel aan de beHealth Hackathon.