Congres HC 'Corona als brug naar hervormingen - van schets tot realiteit'

Congres HC 'Corona als brug naar hervormingen - van schets tot realiteit'

Waar? Brussels 44 Center, Kruidtuinlaan 44 - 1000 Brussel

Wanneer? 29.10.2020

De pijnpunten in de organisatie en financiering van welzijn en zorg: we kennen ze al een hele tijd. De coronacrisis legde ze nu ook bloot voor het brede publiek. Op het congres van Voka Health Community, op 29 oktober, gaan we dieper in op de thema’s die nu hoogdringender zijn dan ooit. 

Op het congres* laten we Vlaams minister Wouter Beke en viroloog-expert Herman Goossens aan het woord over de aanpak van de pandemie. Daarna debatteren in een panelgesprek Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Johan De Muynck (Zorgbedrijf Antwerpen), Niko Dierickx (AZ Sint-Lucas) en Jan De Maeseneer (UGent) over de lessen die we daaruit kunnen trekken. Tot slot gaan we met enkele experten, waaronder Noël Slangen (Kinderarmoedefonds) en Gretel Schrijvers (Mensura) in op de stappen die nodig zijn voor een duurzame transformatie van welzijn, zorg en bij uitbreiding de hele maatschappij.

Bent u een toekomstdenker? Een durver en een doener die bakens wil verzetten in welzijn en zorg? Schrijf u dan nu al in voor het Health Community congres, coronaproof uiteraard!

*Op dit moment plannen we een hybride event, met enerzijds een fysieke bijeenkomst en anderzijds een digitaal luik. Afhankelijk van de situatie op dat moment kan het programma nog wijzigen.