Spin-off VUB haalt 37 miljoen euro op voor radio-immuuntherapie met antilichamen kamelen

Het Brusselse radiofarmaceuticabedrijf Camel-IDS, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), heeft 37 miljoen opgehaald om een veelbelovende radio-immuuntherapie verder te ontwikkelen. Dat meldt de VUB in een persbericht.

Camel-IDS werkt aan innovatieve manier om de zeer moeilijk te behandelen uitzaaiingen in de hersenen bij borstkanker te behandelen. Het maakt daarbij gebruik van de antilichamen van kamelen. Deze worden via radio-immuuntherapie toegediend aan de patiënt. Hierdoor kunnen kankercellen veel preciezer en gerichter bestreden worden, zonder dat gezond weefsel geraakt wordt.

Door de forse kapitaalsinjectie kunnen de onderzoekers hun techniek nu verder ontwikkelen en een klinische fase/II-studie uitvoeren bij meer kankerpatiënten. Daarnaast zullen de wetenschappers in de toekomst ook werken aan de uitbreiding van de preklinische pijplijn.

Camel-IDS strikte bij de operatie zes nieuwe investeerders: V-Bio Ventures en Gimv uit België, HealthCap uit Zweden, Novo Seeds uit Denemarken, Pontifax uit Israël en BioMedPartners uit Zwitserland. Die eerste vijf bedrijven krijgen meteen ook een zitje in de raad van bestuur van Camel-IDS.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.