Gratis medische verzorging voor armen op initiatief van paus Franciscus

Op persoonlijk initiatief van paus Franciscus krijgen armen in Rome voor het tweede jaar op rij een week lang gratis gespecialiseerde gezondheidszorg. Dat gebeurt in aanloop naar de Werelddag van de Armen op 18 november, meldt Kerknet Vlaanderen maandag onder aanhaling van het gespecialiseerde religieuze nieuwsagentschap I. Media.

Naast het Sint-Pietersplein is met het oog op dit initiatief een tentendorp voor medische verzorging opgetrokken. Daar kunnen armen zich onder meer laten onderzoeken door cardiologen, reumatologen, dermatologen en voetspecialisten.

Zondag draagt paus Franciscus op de Werelddag van de Armen een eucharistieviering op in het teken van de strijd tegen de kansarmoede en uit solidariteit met mensen in nood. Op uitnodiging van het Hilton Hotel in Rome gaat hij daarna aan tafel met zo'n drieduizend armen en hun begeleiders, meldt het Vaticaan.

Paus Franciscus heeft eerder de gelovigen wereldwijd al opgeroepen om zondag ook activiteiten voor kansarmen te organiseren. In ons land hebben de bisschoppen de parochies opgeroepen om op de vraag van de paus in te spelen. In meerdere kerken wordt dit weekend kleding- en niet bederfbaar voedsel ingezameld dat ter beschikking zal worden gesteld van de Voedselbanken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.