Fonds medische ongevallen flink gespijsd voor 2022

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke een ontwerp KB goed dat de Riziv-administratiekosten vastlegt voor de financiering van het Fonds voor medische ongevallen (FMO) in 2022. In 2021 kreeg het FMO al vier miljoen extra vergeleken met het jaar voordien. Vorig jaar werd de 'historische achterstand' van het FMO wel grotendeels weggewerkt. Chirurgie blijft de koploper.

Bij wet van 31 maart 2010 over de schadevergoeding door gezondheidszorg, werd onder de noemer "Fonds voor de medische ongevallen", een openbare instelling opgericht met rechtspersoonlijkheid. In 2013 werd het FMO als zesde dienst in het Riziv geïntegreerd en verloor het bijgevolg zijn rechtspersoonlijkheid.

De wet over de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, bepaalt dat het fonds voor de uitvoering van zijn opdrachten en voor zijn administratiekosten een jaarlijks bedrag ontvangt ten laste van de administratiekosten van het Riziv. Via het ontwerp van koninklijk besluit wordt dit bedrag voor 2022 vastgesteld op ruim 26,5 miljoen.

Het ontwerp wordt ter ondertekening voorgelegd aan de Koning.

In 2021 kreeg het FMO al vier miljoen extra vergeleken met het jaar voordien. Vorig jaar werd de 'historische achterstand' van het FMO wel grotendeels weggewerkt. Chirurgie blijft de koploper.

> FMO 2021: vier miljoen extra.

> "Historische achterstand weggewerkt."

> Chirurgie blijft koploper medische ongevallen (FMO)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.