Toch schurft vastgesteld in Leuvense crèche, geen extra maatregelen nodig

In de kinderopvang De Girafant in Leuven is eind januari een geval van schurft vastgesteld. Onlangs werd een tweede geval ontdekt. Hoewel eerst werd vermoed dat de tweede besmetting geen schurft was, blijkt dat nu wel zo. Dat heeft Zorg Leuven, de groep waartoe de crèche behoort, woensdagavond bekendgemaakt. Extra maatregelen zijn evenwel niet nodig, omdat er al ruim een week geen rechtstreeks contact is geweest met het kind.

De Girafant heeft woensdagavond een nieuwe brief gestuurd naar de ouders van de kinderen die worden opgevangen. Daarin wordt een tijdslijn geschetst van de besmettingen en vaststellingen.

Een eerste besmetting werd op 29 januari bevestigd. Twee dagen geleden, op 19 februari, werd een nieuwe melding gemaakt van een mogelijke tweede besmetting. Dinsdag liet het Agentschap Zorg en Gezondheid weten dat het in het tweede geval wellicht niet om schurft zou gaan. Vandaag/woensdagnamiddag is uit verder onderzoek gebleken dat het toch om schurft gaat.

Omdat er sinds 12 februari echter geen rechtstreeks contact meer is geweest tussen de besmette kleuter en andere kinderen en medewerkers in De Girafant, hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden, laat de organisatie weten. De Girafant vraagt ouders wel om waakzaam te blijven voor symptomen, zoals onder meer jeuk tijdens de nacht.

De Girafant is een kinderdagverblijf aan de Geldenaaksevest in Leuven, dat plaats biedt aan 180 kinderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.