PTB-PVDA zet voorzitter Geneeskunde v/h Volk op Europese Vlaamse lijst 

De PTB-PVDA zal bij de Europese verkiezingen in juni proberen Nederlandstalige kiezers voor zich te winnen met een lijst van Rudi Kennes, voormalig vakbondsafgevaardigde bij Opel Antwerpen, gevolgd door Janneke Ronse (41), verpleegkundige van opleiding en voorzitter van Geneeskunde voor het Volk.

Twee andere vrouwen staan op de derde en vierde plaats op de lijst, maakte de Communistische Partij woensdag bekend: Aymara Polanco (26), studente klinische psychologie, en Zoë Tanghe (24), social media creative voor RedFox, de jeugdbeweging van de partij. 

Achter de ervaren 64-jarige lijsttrekker is het team dus vrij jong en vrouwelijk. 

Aan Franstalige kant is al bekend dat Marc Botenga de lijst zal trekken. Vijf jaar geleden was hij het eerste lid van de PTB dat in het Europees Parlement werd gekozen.

Op basis van de peilingen mag de Communistische Partij hopen om deze keer een verkozen lid toe te voegen in het Nederlandstalige kiescollege, dat ook een zetel meer zal aanwijzen dan in 2019 (13 in plaats van 12).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.