Pfizer investeert ruim 1,2 miljard euro in site Puurs

Farmareus Pfizer gaat meer dan 1,2 miljard euro investeren in de site te Puurs. De investering wordt gespreid over drie jaar en zou goed zijn voor 250 jobs. De focus zal liggen op "innovatieve geneesmiddelen", meldt Pfizer. 

"Het is de grootste investering in de geschiedenis van de site."

Concreet gaat de investering naar een uitbreiding van de productiecapaciteit, de vergroting van de koelopslag en de uitbreiding van de verpakkingsprocessen. 

Een deel van de investering is bestemd voor de bouw en uitrusting van het nieuwe Isolator Facility Centre (IFC) met twee ultramoderne productiemodules voor extra vulcapaciteit. Daarnaast bouwt Pfizer Puurs een Flexible Freezer Warehouse die bestaat uit twee verschillende vriesmodules met onafhankelijke temperatuurregulering voor een optimale koude opslag. De site breidt ook nogmaals haar Center for Secondary Packaging uit, die eerder al een grootschalige uitbreiding onderging. Om de capaciteit verder te vergroten krijgt het verpakkingscentrum er 16 verpakkingscabines bij.

Enkele van de projecten lopen reeds en andere gaan begin 2023 van start.

"Sinds het begin van de Covid-19 pandemie nam het belang van de site in België alleen maar toe", zegt Mike McDermott, globaal verantwoordelijke voor de leveringsketen van Pfizer. "Ik ben heel blij dat we met deze nieuwe investering de productie van geneesmiddelen blijven versterken."

"Ik ben zeer trots dat Pfizer opnieuw voor ons land kiest. Het bevestigt België als land van farma en biotech, open op de wereld", aldus premier De Croo.

"De Vlaamse overheid probeert Vlaanderen te transformeren tot DE BioTech Valley van Europa. Onze strategie leidt tot investeringen", reageert Vlaams minister-president Jambon.

Vanaf de uitbraak van het coronavirus groeide het personeelsbestand van Pfizer Puurs van 2.800 naar 4.500 werknemers. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.