Bedankt Dr. Lebrun, eerste oogarts bij Dokters van de Wereld

Jarenlang zette oogarts Gérard Lebrun zich belangeloos in voor Dokters van de Wereld, Nu is evenwel wegens zijn hoge leeftijd het moment aangebroken om afscheid te nemen van de organisatie. In naam van alle medewerkers bedankt collega Zahra Javdani hem voor het fantastische werk en de fijne samenwerking.

Het werk van Dokters van de Wereld drijft op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen is er geen Dokters van de Wereld. Op dit moment  telt Dokters van de Wereld (DvdW) drie oogartsen. Dr. Gérard Lebrun was als oogarts de allereerste die de rangen van DvdW vervoegde. Ook Zahra Javdani heeft er al een lange staat van dienst (sinds 2003) en sinds kort maakt ook Lise Bonhomme deel uit van het team.

"Dr. Lebrun is een bijzondere persoon, een oogarts die al jaren geleden begon te werken als vrijwilliger bij DvdW", getuigt dr. Javdani. Maar eind april stopt hij daar dus mee. Aanstaande donderdag en de donderdag nadien zal hij voor het laatst voor DvdW als vrijwilliger-oogarts consulteren (in de Baron Lambert Kliniek Etterbeek). 

Dr. Lebrun blikt dankbaar terug op zijn vrijwilligerswerk en het aangename contact met de collega's. Hij kwam bij de organisatie terecht via Dr. Marie Bruylants, destijds gynaecologe in het Sint-Pietersziekenhuis. In het bijzonder dankt hij bij zijn afscheid Dr. Javdani die dus ook al lang actief is voor DvdW, en Dr. Bonhomme die telkens van Charleroi moet komen om zich 'genereus' in te zetten voor DvdW. Tot slot gaat een woord van dank uit aan medewerkers Jullie en Etienne.

"Als oogarts-vrijwilligers proberen wij dezelfde hoogstaande kwaliteitsvole oogzorg aan DvdW-patienten aan te bieden", aldus Dr. Javdani. "Iedereen heeft recht op gezondheidszorg en onderwijs, een ideaal dat wij proberen na te streven. Tegelijk zoeken wij nieuwe oogartsen, die kunnen ons team sterker maken."

In België ontfermt Dokters van de Wereld zich over alle mensen die geen zorg krijgen: erg kwetsbare mensen die vaak aan de rand van de samenleving bengelen. Of het nu gaat om administratieve of financiële obstakels, mensen zonder papieren, daklozen, verslaafden, mensen op de vlucht of sekswerkers; het is onze missie om iedereen die uit de zorgboot valt, toegang te geven tot zorg.

Dit filmpje geeft meer info over de werking van de organisatie.

Mocht u geïntesseerd zijn, aarzel dan niet en neem gerust hier contact op met de organisatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.