Aardbeving - Turkije zet licht op groen voor Belgisch veldhospitaal

De Turkse autoriteiten hebben het aanbod van België aanvaard om een zogenaamd Emergency Medical Team (EMT 2) van B-Fast te sturen, dat met een veldhospitaal medische hulp zal bieden aan het door een zware aardbeving getroffen land. Dat meldt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Het Belgische EMT is als zesde van de wereld aanvaard, en als tweede van Europa, zegt Vandenbroucke. De landen die al zeker een EMT naar Turkije sturen, zijn Albanië, de Verenigde Staten, Koeweit, Spanje, India, België, Israël, Italië, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Bosnië en Herzegovina.

Vandaag vertrekt om 14 uur een verkenningsmissie van het Belgische EMT naar de vliegbasis van Incirlik in Turkije. Die moet een goede plek voor het veldhospitaal vinden, zodat het vanaf komend weekend kan worden opgebouwd en ten laatste volgende week donderdag operationeel kan zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marc DE MEULEMEESTER

  11 februari 2023

  De Sultan van Istanbul denkt dat hij net als den Tsaar van het Kremlin ongenaakbaar is , maar het kan verkeren , zei Bredero lang geleden , en snel !
  Tot nu toe heeft de Sultan het meest geprofiteerd van de invaZie van Oekraïne en heeft hij van vele walletjes kunnen eten , maar dit x zal hij toch 1 beetje korting moeten geven aan de Zweden en aan de Finnen om te mogen toetreden tot de NAVO !

 • Marc DE MEULEMEESTER

  09 februari 2023

  Het zal je maar overkomen :
  Je gaat slapen en met heel veel geluk wordt je wakker tussen de beton lokken en tussen wat er nog rest van je gezin !
  En hier maar zagen dat ze niet kunnen gaan fun shoppen , naarde hoeren gaan niet terugbetaald wordt door de zieke bonden en dat je niet op pensioen “ mag” aan 58 !
  Moet er nog zand zijn ?