U bekijkt uw vermogen toch ook niet half? Ga voor het totaalplaatje. Professioneel en privé.

Het professionele en privéluik als één geheel zien, dat blijkt voor heel wat klanten bij Bank Van Breda de absolute meerwaarde van hun vermogenspartner. Pas als je als vrij beroep  dit totaalplaatje bekijkt, kan je ook groeien en de juiste beslissingen nemen. Bank Van Breda weet dit na jarenlange ervaring als geen ander. Net deze totaalaanpak onderscheidt dé bank voor ondernemers en vrije beroepen van haar concurrenten. Wat betekent dat totaalplaatje precies? We lichten graag even toe! 

Enkel voor ondernemers en vrije beroepen. Sinds jaren is dit de nicheslogan van Bank Van Breda. Ook vandaag blijft dit zonder twijfel de vlag die de lading netjes dekt.  Het benadrukt meteen de doelgroep voor wie alle medewerkers binnen de bank dagdagelijks in de weer zijn. Bank Van Breda wil specifiek voor ondernemers en vrije beroepen dé partner voor hun vermogen zijn. 

Niets mis dus met deze slogan. Maar omdat alles altijd nog beter kan, voelt Bank Van Breda op geregelde tijdstippen haar klanten en prospecten aan de tand. Hun ervaringen en feedback zijn de perfecte vinger aan de pols. Zo bleek uit een recente bevraging dat de slogan als iets te vaag ervaren werd. Dus ging Bank Van Breda aan de slag. Ze vroegen een grote groep klanten wat Bank Van Breda voor hen zo uniek maakt. 

Stap voor op de concurrentie
Resultaat van de bevraging? De totaalaanpak van Bank Van Breda stond al snel op nummer één. Het professionele en privéluik ziet Bank Van Breda als vermogenspartner als één geheel. Dat totaalplaatje is voor heel wat klanten de absolute meerwaarde van de bank. 

Bank Van Breda heeft uiteraard oog voor vermogensopbouw via de professionele activiteit, maar ziet dit niet los van het privévermogen. Net dat onderscheidt Bank Van Breda van haar concurrenten. Pas als je het totaalplaatje bekijkt, kan je als ondernemer of vrij beroep echt groeien en de juiste beslissingen nemen. De bank garandeert elke klant een persoonlijke vertrouwenspersoon die dit totaalplaatje bekijkt en in het oog houdt. 

Een nieuwe wind  
‘Enkel voor ondernemers en vrije beroepen’ blijft Bank Van Breda uiteraard koesteren. Maar het benadrukken van de totaalaanpak maakt ook het plaatje van de bank nog completer. Dit merken we meteen al in het nieuwe logo. Ook visueel gaat Bank Van Breda namelijk voor een nieuwe wind. Of is het eerder een briesje? Het gaat om een subtiele wijziging waardoor het samenspel van de twee vlakken die respectievelijk voor ‘professioneel’ en ‘privé’ staan nog meer in the picture komen. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, net zoals in het echte leven van elke ondernemer of vrij beroep. Zo wordt het belang van het totaalplaatje nog maar eens benadrukt. 

Permanent zicht op het totaalplaatje
Binnen de banking app van Bank Van Breda vinden klanten MyPlan. Dankzij MyPlan kunnen klanten zelf hun financieel totaalplaatje in kaart brengen. Hun beleggingen (ook bij andere banken), hun vastgoed en hun kredieten. Ook hier ligt de focus op zowel hun professionele als hun privésituatie. Zo krijgen ze een duidelijk zicht op waar ze financieel staan. Professioneel én privé. Vandaag én morgen. MyPlan geeft hen een projectie naar hun financiële situatie op pensioenleeftijd. Van jaar tot jaar kunnen ze zelf opvolgen waar ze staan in hun persoonlijk traject. MyPlan maakt een analyse van hun situatie. Via de Bank Van Breda app krijgen ze inzicht in hun financieel vermogen en hun mogelijkheden, nu en later. Dit permanent overzicht hebben ze te allen tijde bij de hand. 

Steeds meer klanten maken gebruik van deze handige en gemakkelijk bij te werken app. Ze gaan er actief mee aan de slag. ‘Ik bekijk MyPlan meer dan mijn Instagram en heb voor het eerst echt permanent voeling met mijn vermogen,’ is één van de vele positieve reacties. Een andere klant noemde MyPlan ‘mijn financieel kompas’. ‘Ik zie op elk moment waar ik sta en waar ik naartoe moet om mijn uiteindelijke doel te bereiken,’ vulde hij aan. Ook deze tool zorgt ervoor dat Bank Van Breda zich blijft onderscheiden als vermogenspartner die focust op het financiële totaalplaatje van haar ondernemers en vrije beroepen. 

> Klik hier voor meer informatie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.