Dag van de Zorg - hoe ontwaken in de zorg van morgen? (Alexander Olbrechts, Agoria)

Ter gelegenheid van de start van de Week van de Zorg schreef Alexander Olbrechts, Business Group Leader HealthTech bij Agoria, het volgende opiniestuk over de betaalbaarheid van ons gezondheidssysteem.

"De wekker, het onding maakt velen van ons elke ochtend luid wakker en roept ons tot de orde van de dag. Soms is een druk op de snoozeknop zo verleidelijk, maar helaas: er is geen ontkomen aan. Dat is al lang zo, heel erg lang. Van rinkelende belletjes die volledig mechanisch gestuurd waren tot zoemende lawaaimakers met rode cijfers en wekkerradio’s."

"Nu zijn ze grotendeels vervangen door onze smartphone en zijn de meeste wekkers verbannen naar een eenzame kast op zolder. Bij mij is dat niet zo, ik hou wel van die klassieke wekkerradio. Xavier Taveirne die me onmiddellijk de actualiteit van de dag meegeeft is aangenamer dan een voorgeprogrammeerde melodie van een smartphone."

"Om overduidelijke redenen starten die ochtenden, sinds een jaar, nu steevast met de ziekenhuisbezetting, de opnames en de evolutie op intensieve zorg. COVID-19 bracht deze ziekenhuisparameters in het publieke oog. Maar wat minder in de schijnwerpers staat, is de betaalbaarheid van ons gezondheidssysteem en hoe de huidige gezondheidscrisis hierop een impact zal hebben. We verlangden immers al vóór de huidige crisis steeds betere zorg tegen steeds lagere kosten."

"Hoe gaan we hier daadkrachtig mee om? Welke instrumenten zijn nodig om dit met chirurgische precisie aan te pakken? Meer handen in de zorg, zeker, maar is het louter een kwestie van aantallen? De manier hoe we deze handen inzetten en vooral hoe we ze ondersteunen zal minstens een even  belangrijke rol spelen."

"De mensen blijven het verschil maken, ook in onze hoogtechnologische wereld. Maar hoe kunnen de zorgverstrekkers optimaal ondersteund worden met hulpmiddelen en technologie ? Hier is een bijzondere rol weggelegd voor datagedreven technologieën. Innovaties zoals artificiële intelligentie, machinaal leren en klinisch ondersteunende applicaties brengen aanzienlijke verbeteringen in de operationele en klinische efficiëntie, het beheer van het personeel in de gezondheidszorg en de kostenvermindering."

"AI is bijvoorbeeld een grote hulp bij het analyseren van medische beelden om zo sneller longziektes zoals covid-19 en kanker op te sporen. Door corona stellen we bovendien vast dat het versneld wegnemen van administratieve lasten - dankzij digitale oplossingen - opgang maakt in zowat alle sectoren."

"Moeten de handen trouwens altijd fysiek aan het bed zijn? Telegeneeskunde - het gebruik van technologie om zorg op afstand te verlenen door middel van teleconsultatie, tele-expertise en telemonitoring  - groeit snel en kan mogelijks de toegankelijkheid voor patiënten vergroten, de samenwerking tussen patiënt en arts verbeteren, gezondheidsresultaten optimaliseren en medische kosten verlagen. Voeg daar mobile health apps aan toe en smartphones kunnen nog nuttigere rollen vervullen dan ons wekken."

"Zo een app kan bijvoorbeeld  een gedetailleerde opvolging van u mogelijk maken op elk moment van uw gezondheidscyclus. Dankzij de ingebouwde functionaliteiten heeft een zorgteam direct een gedetailleerd inzicht in uw dagelijkse gezondheidssituatie."

"Hoewel datagedreven gezondheidstechnologieën ongetwijfeld enorme voordelen zullen opleveren voor patiënten, artsen, zorgverleners en het medisch ecosysteem als geheel, moeten we ervoor zorgen dat de uitwisseling en verwerking van gezondheidsgegevens te allen tijde op een veilige, ethische, gedocumenteerde, interoperabele, herbruikbare en transparante manier plaatsvindt."

"Het is vandaag 15 maart, startdag van de Week van de Zorg en een feestdag voor mensen in de sector. Dit jaar, meer dan ooit, terecht de dag dat deze mensen in de bloemetjes worden gezet. Ze hebben een titanenwerk verricht en dat doen ze nog steeds."

"Er is echter een keerzijde aan de medaille, de mensen zijn moe. Niet alleen vangen ze de COVID golven telkens op, tussen de golven door moet de achterstand aan uitgestelde zorg worden weggewerkt. Dit eist helaas zijn tol. Laat ons ook in de zorg weggaan van de mechanisch gestuurde rinkelende belletjes en gaan naar betere oplossingen om ons te doen ontwaken uit deze nare droom. Enkel zo worden we wakker in een wereld met een betaalbare en hoogkwalitatieve zorg."

Alexander Olbrechts, Business Group Leader HealthTech bij Agoria

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.