Zorgverleners in de schijnwerpers op Dag van de Verzorgende

Op de Dag van de Verzorgende wil Zorggezind, de koepelorganisatie voor een 90-tal diensten voor gezinszorg in Vlaanderen, alle medewerkers in de gezinszorg nog eens extra bedanken voor hun inzet. "Onze medewerkers verzetten bergen, maar staan nooit in de spotlights", zegt Nathalie Debast van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Met 600 openstaande vacatures en een toenemende vraag naar thuiszorgpersoneel, beschikt de sector over heel wat groeiperspectieven voor de toekomst.

Jaarlijks bieden 28.000 medewerkers ondersteuning aan meer dan 120.000 gezinnen in Vlaanderen. Tijdens de coronacrisis werd het belang van thuiszorg nog eens extra duidelijk. "De niet-aflatende steun en enthousiasme van thuiszorgers bleven een motiverende factor in het leven van vele zorgbehoevenden", aldus Stefaan Berteloot, directeur van Zorggezind.

Zorggezind vraagt op de Dag van de Verzorgende, op woensdag 20 oktober, gezamenlijke aandacht voor de "thuiszorghelden". "Onze verzorgenden en huishoudhulpen hebben in moeilijke omstandigheden heel wat veerkracht getoond en hun grenzen verlegd. In naam van alle werkgevers feliciteer ik hen voor hun uitzonderlijke prestaties", zegt Berteloot.

Berteloot hoopt het zorgberoep in de kijker te zetten en zo nieuwe enthousiaste medewerkers aan te trekken voor de invulling van 600 openstaande vacatures. Dat zal ook nodig zijn om de toenemende vraag en de hoge uitstroom van oudere medewerkers in de komende jaren op te vangen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.