Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcentrum Yource na mogelijke fraude

Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaat een strafrechtelijke klacht indienen tegen het callcentrum Yource, een van de bedrijven die deel uitmaken van het consortium dat instaat voor de contacttracing.  Nochtans zou de overheid hiervan al langer op de hoogte geweest zijn volgens diverse bronnen. Dat wordt dan weer genuanceerd door topambtenaar Dirk De Wolf die de toenmalige aanwijzingen 'weinig concreet' noemt.

Zorg en Gezondheid  legt klacht neer naar aanleiding van de publicatie van een artikel in Het Laatste Nieuws waarin sprake is van mogelijke frauduleuze praktijken bij een dochterbedrijf, iets wat ook uit eigen onderzoek van het Agentschap zou blijken. De samenwerking met het bedrijf werd ondertussen stopgezet en er werd een externe audit naar de andere bedrijven in het consortium besteld.

"Via het gerecht willen we de werkwijze en valselijke facturatie van Yource ten gronde laten onderzoeken en als de vermoedens van fraude bevestigd worden, alle betalingen van valse facturen terugvorderen reageert Dirk Dewolf, administrateur-generaal van Zorg en Gezondheid

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    29 november 2021

    En dan zwijgen we nog over al de Corona steun die ten onrechte toegekend werd !
    Wat kan dat de overheid schelen dat ze ge"TILT" zijn : het is toch hun geld niet : we spelen Sinterklaas met het geld van de Ballasting betaler in ruil voor herverkiezing !