Zoon en kennis van zoon opgepakt op verdenking van moord op bejaarde arts

De zoon van de 90-jarige Kortrijkse arts die afgelopen weekend werd vermoord, is, samen met een andere persoon, gearresteerd op verdenking van moord. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer met bruut geweld om het leven werd gebracht.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie verwittigd door de 56-jarige zoon van het slachtoffer dat zijn vader was overleden in zijn woning in Kortrijk. De omstandigheden waarin het lichaam werd aangetroffen, waren meteen verdacht. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd en zondagnamiddag vond een autopsie plaats. "Hieruit bleek dat het slachtoffer met bruut geweld om het leven werd gebracht", aldus het parket.

Er werden twee personen gearresteerd. Het gaat om de 56-jarige zoon die bij het slachtoffer inwoonde, en een 56-jarige kennis vande zoon die ook in de woning aanwezig was op het ogenblik van de feiten. Beide verdachten werden uitgebreid verhoord en verschenen deze ochtend voor de onderzoeksrechter. Die besloot om hen verder aan te houden. "Het onderzoek loopt verder en zal moeten toelaten om de exacte omstandigheden verder te bepalen en om het aandeel van elk van de verdachten in de feiten verder uit te klaren", klinkt het bij het parket.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.