Zeventig procent van woonzorgcentra heeft geen zieke bewoners

Zeventig procent van de woonzorgcentra heeft geen bewoners meer die ziek zijn door toedoen van het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, waaraan de woonzorgcentra regelmatig hun situatie rapporteren. "Het gaat de goede kant op", zegt woordvoerder Joris Moonens.

Van de 716 woonzorgcentra rapporteerden 504 woonzorgcentra maandag 18 mei geen zieke bewoners meer te hebben. 488 centra melden bovendien geen afwezig personeel als gevolg van COVID-19. Bij 24 procent van de woonzorgcentra (175) is minder dan 10 procent van de bewoners nog ziek. "Maar het ergste leed is geleden", aldus Moonens nog.

Een viertal woonzorgcentra hebben momenteel wel nog te maken met een uitbraak waarbij meer dan 30 procent van de bewoners ziek is. Een even groot aantal rapporteerde ook meer dan 20 procent ziekteverzuim onder het personeel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.