Zes op de tien patiënten overleven intensive care

Sinds het begin van de coronacrisis bedraagt de sterftegraad van patiënten op de afdeling intensieve zorgen 42 procent. Achtenvijftig procent overleefde de beproeving. Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique vrijdag op basis van gegevens van Sciensano en een antwoord van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) op een vraag van parlementslid Georges Dallemagne (cdH).

"Dit toont de ernst van het virus", reageert interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem. Volgens hem zijn de Belgische statistieken vergelijkbaar met die in andere landen, zoals China en de Verenigde Staten. "Er was geen mogelijkheid om beter te doen."

Bij de coronapatiënten die onder kunstmatige beademing zijn geplaatst, steeg de sterftegraad tot 57 procent. Anderzijds stierf slechts 29 procent van de patiënten bij wie is gebruikgemaakt van ECMO (extracorporele membraam oxygenatie).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.