Woonzorgcentrum dompelt ondernemers als anti-stresstherapie onder in wereld van dementie

Het Leuvense woonzorgcentrum De Wingerd, dat een thuis biedt voor personen met dementie, organiseert vandaag een workshop waarin ondernemers, bedrijfsteams en anderen die de stress de baas willen blijven ondergedompeld worden in de wereld van de dementie. De bedoeling is dat de deelnemers aan de sessie zelf tot rust kunnen komen.

We kunnen volgens het woonzorgcentrum veel leren van personen met dementie. "Deze zeggen zonder filter wat ze denken en hoe ze zich voelen. Open en eerlijk kijken ze naar de wereld, hartelijk en warm maar ook confronterend. Ze houden ons een spiegel voor zodat we onze eigen rust en onrust kunnen zien. Het is een cruciale stap voor wie de stress en eventuele burn-out in zijn eigen leven wil aanpakken", aldus De Wingerd.

De deelnemers aan het project, dat de naam De Rustverleners meekreeg, draaien een dag lang mee in de kleinschalige woonunits van De Wingerd. Ze lunchen, praten, wandelen en koken mee. "Zo worden de bewoners 'de rustverleners' die de deelnemers zonder het te weten uitnodigen hun manier van denken en hun gedragingen onder de loep te nemen", aldus De Wingerd. Het woonzorgcentrum wijst erop dat het project ook de beeldvorming over mensen met dementie ten goede komt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.